Microgreens

Introduktion av våra microgreens

Våra microgreens odlas i hydroponiska, vertikala odlingar i Frillesås.

Våra Microgreens är producerade i vertikala odlingar, där vi själva har full kontroll av den miljön de växer i. Hållbar odling från frö till färdig produkt. Vi använder endast naturliga, ej genmodifierade och kontrollerade frön från de bästa leverantörerna över hela världen, som håller hög och jämn kvalitet. Alla våra microgreens produceras under mycket strikta regler, rutiner och kontroller. Microgreens är stadiet mellan groddar och småblad. I det stadiet har plantan högst näringsinnehåll, fräschör och smak. De finns i ett brett utbud av färger, smaker och texturer. De är äkta grönsaker i miniatyr som koncentrerat innehåller hälsosamma mineraler, näringsämnen och de så viktiga antioxidanterna. ”Ät nu upp alla dina grönsaker, så blir du stor och stark.” är något vi alla har har hört under vår uppväxt.

För att få i dig samma näringsinnehåll som att äta en hel broccoli till exempel kan du istället sprinkla över broccoliskott över din maträtt. Genom att äta microgreens kan man enkelt förbättra sin hälsa och få en mer balanserad kost.

Geeny Grow tips

Microgreens är ett bra tips för att få barn att äta sina grönsaker! Dom äter hellre microgreens än traditionella grönsaker..

Våra odlingsmedium

I våra rena och fräscha lokaler odlar vi inte på traditionellt sätt i jord. Greeny grow använder sig av olika naturliga och hållbara odlingssätt. Dels av mattor av kokosfibrer, cellulosapapper och oblekta pappersark

Vi levererar efter dina önskemål!

Till butiker levererar vi klippta och färdigpackade microgreens i två olika storlekar. 35g för de mindre skotten 70g för de kraftigare skotten, till exempel ärta och solros. Till restaurang-och hotellkök levererar vi i klippta microgreens i större förpackningar eller levande oklippta microgreens i större tråg.

As we do not grow in soil, the crops supplied are clean and ready to eat, ideal to keep in your kitchen or shop.

Greeny Grow´s standardsortiment:

På Greeny Grow används ett antal olika odlingsmedium. Alla är 100% nedbrytningsbara utan någon avancerad återvinningsprocess

Broccoli

Två blad på en tunn stam med en mild, pepprig broccolismak.

I broccoli finns vitaminerna A, B, C, E och vitamin K. Innehåller även mineralämnen som magnesium, kalcium, zink och mangan.

Passar fint som garnering på äggröra, smörgåsar, omeletter, grytor eller soppor. Kan även berika gröna smoothies med smak och näringsämnen.

Solros

Två större blad på spänstig stam, med en knaprig, nötig smak och en hint av citron.
crunchy nutty often lemony taste.

I Solrosskott finns Vitaminerna A, B, C, D, E och klorofyll, omega 6 och spårämnen som magnesium, kalium, fosfor, zink, koppar.

Goda att bara äta som dom är eller att blanda i en sallad. Goda och dekorativa på soppa, omeletter, äggröra, smörgåsar, wraps eller att ha i grön smoothies.

Rädisa

Beroende på vilken sort kan både stammen och de två bladen ha olika färger. Smaken kan variera från mild kryddighet till väldigt kryddig med en frisk rädissmak.

I rädisa är det rikt med Vitamin B komplex, C, E och K. Även mineraler som mangan, magnesium, fosfor, kalcium, zink och järn. Med sin dekorativa färg, perfekt för garnering på maträtter, smörgåsar, wraps, sallader, soppor, grytor och äggröra.

Ärtskott

Krispig stjälk med flera blad. Ofta långa smala klängen med en tydlig smak av ärta.

Innehåller Vitamin B och C. Även mineraler som järn, magnesium och zink. Går bra att använda i sallader och på maträtter. Perfekt att ha som garnering på till exempel smörgåsar, kött eller i gröna smoothies.

Mizuna (Japansk senap)

Delikat stam med olika färger beroende på vilken typ, två blad i olika nyanser av grön. En söt och frisk senapston med en gnutta hetta av wasabi.

Innehåller Vitaminer som A, C, E och K. Även karoten, klorofyll, antioxidanter, spårmineraler, kalcium, järn, magnesium, fosfor. Perfekt att använda som garnering på mackor, soppor, grytor eller i sallader.

Grönkål

Två mörkgröna blad på en tunn stam där färgen är beroende på sort. ULTIMAT SUPERMAT med en mild söt kålsmak.

I grönkål finns det vitaminer som A, B6, C, E och K. Innehåller även karoten, klorofyll, aminosyror, antioxidanter, spårmineraler, kalcium, koppar, mangan, järn och magnesium. Går bra att äta som de är för ett hälsosnack eller att ha i gröna smoothies. Går även utmärkt att använda som garnering på Wraps, smörgåsar, äggröra, grytor eller kötträtter.

Asiatisk Mikro Mix

Innehåller Pak Choi, Svart Senap, Mizuna, Kålrot som ger en uppfriskande blandning av smaker.

Inte bara en smakupplevelse, Asian Micro Mix är proppfull med Vitaminer, Mineraler, Karoten, Klorofyll och antioxidanter. Perfekt att ha som garnering på wraps, smörgåsar, soppor, grytor eller sallader för att nämna ett få.

Greeny Grows urval av beställningsbara microgreens

Greeny Grow erbjuder en rad microgreens som kan beställas vid förfrågan. Vi odlar gärna dessa och tillgodoser våra kunders behov.

Tveka inte att kontakta oss för att få mer information eller för att fråga om grödor du skulle vilja beställa.

Alla specialbeställda grödor tar tid att odla och vi uppskattar ditt tålamod vid just dessa beställningar. Vi kommer att hålla dig uppdaterad med odlingsstatusen för just dina grödor.

Följande grödor levereras i industriellt komposterbara, biologiskt nedbrytbara tråg och odlas på komposterbart odlingssubstrat av cellulosa.

Gurkört

Två eller flera lite större, kraftigare och krispiga blad med en frisk smak av gurka och vattenmelon.

Utmärkt källa till vitamin C och K och även bra källa till folsyra och spårmineraler, kalcium, kalium, mangan med mera. Borage används ofta i sallader, fruktskålar, smörgåsar och wraps. Funkar även utmärkt till mjuka ostar, dips och pålägg eller som garnering på soppor och curryrätter.

Koriander

Två fina blad på en tunn stjälk, ofta med fröskalen fortfarande kvar. Uppfriskande syrlighet med en mjuk sötma. fröskalet har en lätt citruston.

Koriandern innehåller vitaminer som A, C, E och K, oxidationsmedel ß-karoten (3 gånger fullvuxna blad). Finns även rikt med spårmineraler, järn, mangan och kalium. Används ofta i det asiatiska köket och särskilt i indisk curry, passar bra till äggröra, dippsåser, salsor och guacamole och även som topping på tacos.

Dill

Två fina blad på en tunn stjälk. Kan även odlas längre så att de traditionella dill formade bladen bildas. Med smak av söt citrus med toner av anis och citron.

Dill innehåller vitaminer som A, B och C. Även spårmineraler, mangan, järn, kalcium och magnesium. Vanligt förekommande i det svenska köket, ofta som garnering på fiskrätter, dip, hackad och strödd på färskpotatis, till sill, kräftor eller andra skaldjur.

Fänkol

Två fina blad på en tunn stjälk, stark smak av anis/lakrits.

Innehåller vitamin B och C, spårmineraler, kalium, kalcium, mangan och järn. Används ofta som smaksättare i alla typer av kötträtter men även till fisk och ägg passar det utmärkt.

Krasse

Stora ensamma blad i slutet på varje stjälk med en kryddig pepprig smak.

Källa till C-vitamin, antioxidanter, ß-karoten, flavonoider, innehåller spårmineraler, mangan, järn. Krassseblad brukar ofta användas i dekorativt syfte på en mängd olika rätter. På allt mellan förrätter till sötsaker. Om de skall används som garnering på varma rätter, tillsätt dem i sista minuten.

Vetegräs

Ett eller två långa gröna grässtrån, Brukar vanligtvis inte ätas direkt utan ofta till just vetegrässhots.

Källa till vitamin C, B-komplex och E, klorofyll och 17 aminosyror som reglerar matsmältningen. Egentligen bara ett användningsområde, juice till shots kallas ofta Wheatgrass Power Shots. Vetegrässhots är rika på vitaminer, bioflavonoider, mineraler och aminosyror, som alla är bra för din allmänna hälsa.

Specialbeställningar för restauranger, food trucks och privata fester

Produkterna nedan är tillgängliga som specialbeställningar för restauranger, food trucks och privata fester och odlas på fyra mattor av kokosfiber (4x1020mm).

Ruccola

Ett till två små blad som sitter fast på en smal stjälk med en nötig och lätt pepprig smak.

Källa till vitamin C, E och K. innehåller även spårmineraler, kalcium, magnesium, fosfor och järn. Används ofta på pizzor, i sallader, quiche, pastarätter, soppar och alla olika typer av grytor. Den är bäst när den äts färsk och den används ofta i rätter med mycket sälta men fungerar även utmärkt att ha som garnering på det mesta.

Pak Choi

Tunna stjälkar med två små blad. Söt, mild och krispig kålliknande smak.

Källa till vitamin A, B, C och K, innehåller även folsyra, ß-karoten och spår mineralerna järn, kalcium, mangan och magnesium. Används som garnering i ett flertal rätt men funkar utmärkt på soppor, smörgåsar, grytor för att nämna ett få.. En perfekt ingrediens att tillsätta i dina gröna smoothies.