Mikroalger

Vi hade först en plan att starta med mikroalg produktion. Vi letar fortfarande efter ett passande växthus i närområdet för vår algproduktion. För att kunna gå vidare med vår vision och nå våra mål började vi istället med hydroponics odling av microgreens och leafy greens. Vi hade tur och hittade en lämplig plats på Almedalsvägen i Frillesås där vi kunde börja med det två andra delarna av vårt projekt.

Likt de system och den utrustning som vi valde för produktion av Microgreens och Leafy Greens, letade vi globalt även här för att hitta ett lämpligt system som erbjuder kvalitetsproduktion utan avancerade digitala system.

Det system vi har hittat kallas Air Accordion Photobioreactor. För att växa till sig behöver algerna mycket ljus. Vi väljer därför att odla i ett växthus som maximalt utnyttjar de få av solens strålar som vi får i Sverige. Vår vision är att ta hand om och att återanvända den koldioxiden som produceras av inomhusodlingen. Denna koldioxiden ger föda, näring och växtkraft till våra mikroalger.

Mer om detta system och våra planer för algerna kommer.