Sallad

Vi odlar Leafy Greens i ett innovativt och cirkulärt odlingssystem.

Leafy greens odlas i vertikala, rena och cirkulära system. Endast vatten och lite näring tillförs för att få de smakrika bladen att växa optimalt, dygnet runt 365 dagar om året. Istället för solljus används energisnåla LED-lampor helt anpassade till vertikala odlingssystem. Speciellt framtagna för att tåla den fuktiga miljön och förse plantorna med det perfekta ljusspektrumet för optimal tillväxt.


Dessa blad är näringsrika, fulla av fibrer, folsyra, betakaroten och vitamin B, C och K. De innehåller spårämnen som magnesium, kalium, järn och kalcium. En god, lätt och fräsch källa till näringsämnen som hjälper dig och din kropp att må bra. Eftersom Leafy Greens är kalorisnåla och det faktum att de inte ger mycket kolhydrater, fett eller protein, kan du äta så mycket av dem som du vill.

We have selected one salad mix variety for our trial production. Several salad mixes are available, however we wish to concentrate on one that offers something special to buyers in terms of taste and colour. These plants are grown to a size where the leaves are suitable for harvesting and packing right here in our Frillesås Vertical Farm.


Precis som med vår produktion av microgreens är även Leafy Greens producerade i vertikala odlingar, där vi själva har full kontroll av den miljön de växer i. Hållbar odling från frö till färdig produkt. Vi använder endast naturliga, ej genmodifierade och kontrollerade frön för bästa kvalitet Alla våra produkter produceras under mycket strikta regler, rutiner och kontroller.
that the leaves grow in the best environment possible and we do this with the minimum of technology.


Eftersom vi odlar i frillesås behöver inte grödorna transporteras 1000 tals kilometer. Närproducerat

Greeny Grows standardsortiment av sallad

Pak Choi Colour Crunch

En välbalanserad blandning av grön stjälk, vit stjälk, gula
och rödbladig Pak Choi.
En utmärkt salladsbladskombination som har
färg, rik smak och den där härliga krispigheten.

Våra bladgrönsaker odlas i ett innovativt system kallat GROWPIPES. Detta helt nya och patenterade system har utformats ,designats och tillverkats Mölndal.

Detta revolutionerande system ger våra bladgrönsaker en konstant tillförsel av näringsrikt vatten som cirkulerar i ett slutet system. Rötterna får precis så mycket näringsrikt vatten som de behöver. Varken mer eller mindre.

När det är dags för rengöring och sterilisering kan enheterna demonteras rad för rad och steriliseras i en vanlig diskmaskin. För att hålla produktionen igång byter vi ut odlingsenheterna som behöver rengöras med redan rengjorda enheter.
Odlingsenheterna är konstruerade på liknande sätt som Lego® och kan enkelt sättas ihop och tas isär.

Vi har andra salladsblandningar av bladgrönsaker MEN dessa är endast tillgängliga på specialbeställning. Som alla grödor tar produktionen tid, även under vertikala odlingsförhållanden med hydroponisk produktion.

Kontakta oss gärna om du skulle vara intresserad av att höra om våra andra salladsblandningar.